60-års jubileum

Näsums Hembygd och Fornminnesförenings 60-års jubileum 2019

Hantverksdagen i Näsum 2019.

Vi lämnar nu året 2019 bakom oss och ser med tillförsikt på året 2020 med nya utmaningar.

Vi firade 60-års jubileum den 24-11 2019, föreningen bildades 24 november 1959 i Näsum. Detta firade vi i Församlingshemmet i Näsum med pompa och ståt och tårta till besökarna. För underhållningen stod professor, arkeolog Mats Roslund Lund, som berättade om utgrävningarna i Skåne och Blekinge.

Våra aktiviteter för året, 24 februari årsmöte underhållning Svante Schönbeck Ronneby, 27 mars Hembygdsafton underhållning Doktor Glader Tyringe. 19 maj vårvandring runt Rammsjön, 23 juni Hantverksdag Västanå skola underhållning Thorleif Thorstensson Dansbandskungen, Asarums Folkdanslag, Svänggänget. Hantverkare, Veteranfordon m.m. 28 juli Sommarkväll på Valhall vid sjön Orlunden. 18 augusti Kyrkogårdsvandring i Näsum medarr. Kyrkan. 1 september Hembygdens dag i Bravastugan och Godsmagasinet. 23 november (H)julrundan i Näsum. 24 november Hembygdsför. 60-års jubileum.

Den 28 juli fick vi det tragiska beskedet att vår mångårige styrelseledamot, kassör och vän Jörgen Andersson hastigt avlidit efter en kort tids sjukdom. Du betydde mycket för oss i vår förening, vi saknar dig. Vila i fid.
Vår hemsida på nätet slutade att fungera, vi har fått en ny hemsida med hjälp av Easyinfo i Bromölla.

60-års jubileum.

Vi fick en förfrågan från Bromölla kommun om vi kunde ställa upp och inviga Näsums Bokskogar, Ulla och Ingrid i föreningen ställde upp och Ingrid gjorde en klurig tipsrunda till besökarna.

Näsums Hembygdsförening, Bromölla kommun, politiker och privatpersoner har engagerat sig för vårdcentralen i Näsum, som skulle upphöra för att, man kunde inte komma överens över kommungränserna? Sen 10 år tillbaka har vårdcentralen i Näsum tillhört Olofström, men nu efter 10 år är det inte möjligt längre? Vi har fått ett besked från Hälsan i Bromölla om ett eventuellt övertagande av vårdcentralen. Listor har lagts ut på Mat-Öppet i Näsum, Vårdcentralen i Näsum för påskrift.

Betalning på våra aktiviteter har vi genom banken i Näsum fått ett swish-konto. Vi söker ni en ny kassör som kan axla Jörgen Anderssons plats. Vi har försökt, men ej lyckats. Vår ordf. Torgils Svensson är för närvarande både kassör och ordförande m.m i föreningen, det kan bli för mycket!

Torgils Svensson Elin Daufelt Mats Roslund avtackas under 60-års jubileumet.

Under året har vi haft 9 protokollförda styrelsemöten. Till sist ett stort tack till styrelsen och tack till alla som hjälpt oss att få alla aktiviteter att gå i lås, ingen nämnd och ingen glömd, utan Er hjälp hade vi haft svårt att genomföra detta.

Vi i styrelsen hoppas på ett gott 2020. Vi tar nya tag kanske e ny Årsbok 2020.

 Ulla Olsson / Näsums Hembygds- och Fornminnesförening

 

 

 

Näsum den 20 januari 2020.
Rapporten skriven av Sekreterare Ulla Olsson.
Copyright © Näsums Hembygdsförening 2020